BREAKING

 

Nume: Poinar Simina – Ioana (Bgirl Simi) 

Varsta: 31

Disciplina: Breaking

Experienta: 16 ani

Proiecte:

    • The Breakin Class
    • Cypher King De La Foame la Faima
    • Rock Steady Anniversary

„Experienta “Flori de ghetou” pentru mine a fost o experienta unica, greu de exprimat in cuvinte. Poate pentru ca e ceva ce imi doresc de multi ani sau pentru ca a depasit total asteptarile mele. In orice caz, m-a invatat multe despre mine si despre ce inseamna Hip Hop-ul pentru mine. Eu cred ca Hip Hop-ul este a celor vizionari, a celor care cred ca aceasta cultura poate sa schimbe “lumi” si cu siguranta florile acestea mici care mi-au intrat in sala, mi-au schimbat lumea. Inca de la inceputul proiectului mi-am propus sa fac tot ce pot sa tin acesti copii in sala, iar acum sunt sigura ca nu e cale de intoarcere.” – Simina

Nume: Vlad Suciu 

Varsta: 30

Disciplina: Breaking

Experienta: 15 ani

Proiecte:

    • The Breakin Class
    • Cypher King De La Foame la Faima
    • Rock Steady Anniversary

„Experiența Flori de Ghetou e pentru mine cel mai mare privilegiu pe care l-am putut avea in cariera de bboy. Posibilitatea de a împărtășii cunostințele mele și de a lucra cu niște copii extraordinari cu un potențial enorm, e ceea ce m-a ajutat sa realizez că pentru a dezvolta o cultură e nevoie de a da mai departe și de a pune o piatra în plus la temelie, poate chiar mai mult decât nevoia de afirmare.” – Vlad

Despre ce este vorba

Atelierul de breaking a avut de la început ca scopuri principale atat dezvoltarea abilitatilor motorii cat si dezvoltarea creativității, a muzicalitatii, a atenției la detalii și a disciplinei sportive.

Breaking-ul este o desciplina mixta ce necesita abilitati fizice, artistice si strategice. In cadrul atelierelor, am incercat sa ii invatam pe copii bazele beaking-ului, atat de miscare cat si culturale. Fiecare atelier a fost impartite in 3. Prima parte a constat in predarea pasilor de baza a acestui stil de dans, a doua in invatarea de miscari mai dificile si de tip acrobatic iar a trei parte a fost formata din jocuri, cyphere, battles, routines. La fiecare antrenament am avut nevoie de o incalzire buna si de un stretching pe masura.

Experienta cu copiii:

Copiii au invatat sa tina ritmul, sa danseze, sa se exprime prin miscare, sa faca lucruri pe care la inceput le considerau inspaimantatoarea. Fiecare dintre ei au avut momente in care au avut nevoie de mai multa atentie si incurajare, dar nici unul nu a renuntat. Bineinteles ca am incercat sa adaptam curricula pentru fiecare dintre ei.

Exista mai multe tipuri de dansatori intre micutii nostrii cursanti. In functie de personalitatea fiecaruia si de abilitatile lor fizice i-am putea imparti in 3 mari grupe: curajosii, ambitiosii si artistii. Curajosii au invatat miscarile mai dificile din prima, dar poate nu au reusit sa le foloseasca la fel de expresiv ca si artistii, ambitiosii au fost atenti si au retinut tot ce li s-a spus, incercand sa execute fiecare miscare perfect, dar nu tot timpul au avut curajul sa le arate, iar artistii, poate nu au reusit sa prinda din prima miscare, dar au fost deschisi sa foloseasca tot ce au invatat fara sa se sfiasca.

Evolutia exista la fiecare dintre ei, iar cel mai frumos lucru este diversitatea lor. Fiecare are atuurile lui, fara exceptie, iar prin acest atelier invata sa le foloseasca. Nu e vorba doar de sala de dans, disciplina invatata, realizarea faptului ca au un atuu, lucrul cu acesta si perfectionarea lui, ii va ajuta si in viata de zi cu zi.

La finalul primei parti de ateliere am avut o evaluare, o evaluare care a constat exclusiv din miscarile de baza. Totalul de miscari ce au fost evaluate a fost de 33. Cel mai mic scor a fost 25 avand printre ei si perfectionisti cu punctaj maxim.

Incepand cu luna Decembrie atelierele au fost concentrate pe realizarea spectacolului de final de proiect. Copiii au invatat ce este aceea o coregrafie, au avut nevoie de concentrare mai mare pentru a invatat coregrafiile, au invatat sa lucreze impreuna si bineinteles, fiecare dintre ei si-a dorit sa isi etaleze talentul. Deoarece breaking-ul este foarte dinamic si emana multa energie, au fost momente in care am fost poate coplesiti de energia lor, dar ne-am adaptat rapid. Pe langa spectacol am lucrat la imbunatatirea miscarilor, la muzicalitate si bineinteles n-a lipsit a 3a parte de antrenament, distractia.

In final, am putea spune ca fiecare dintre ei ar putea sa fie bboy/bgirl si suntem mandri de felul in care au evoluat.

Draw

Dj

#ÎNSTAREDEBINE

PROGRAM SUSȚINUT DE

IMPLEMENTAT DE

Donate Today or Get Involved

Help Us By

Donating Today!