Despre proiect

 

Experiența câștigată prin practica și munca permanentă, au adus-o pe Simi în punctul în care vrea să prindă rădăcini, într-un singur ”loc” în care să-și impartă toate cunoștiințele și învătăturile acumulate.

“Locul” se numește The Breakin Class. Este un concept național născut din pură pasiune și din dorința de a da mai departe.
Acest proiect reprezintă o platformă de cursuri de breakdancing care au la bază aceleași fundamente, principii și idealuri, ajutând instructorii de dans, din întreaga țară, să îndrume viitorii breakeri și, mai întâi de toate, viitorii oameni.

Breaking-ul este un stil de exprimare care permite redarea trăirilor, gândurilor și sentimentelor printr-o mișcare complet fascinantă. Datorită acestei trăsături a stilului, scopul principal al proiectului The Breakin Class este creșterea și îndrumarea unor generații bine educate, cu caracter și seturi de valori bine stabilite, pasionate de aceasta artă.

Breaking-ul poate fi un refugiu, un mod de relaxare, un sanctuar predestinat practicantului.

Nume: Poinar Simina (Bgirl Simi), 31  ani

Stil de dans: Breaking

Trupa: Concrete Rockers/Beat After Beat

  • CO-fondatoare si instructor The Breakin Class
  • Campioana Nationala la categoria Bgirls, 19+ in 2021
  • Câștigătoare Cupei Naționale, Bgirls 16+ in 2021
  • Cypher King, De la Foame la Faima 2019

Am inceput sa dansez breaking in 2006 in orasul natal, Oradea. Desi,in copilarie, mai incercasem cativa ani de dans sportiv, breaking-ul este stilul de dans de care m-am indragostit de la prima vedere. 

 

Primii ani de dans mi-am dezvoltat stilul la Oradea impreuna cu trupa mea, Beat After Beat. Au urmat 3 ani la Cluj-Napoca, 5 la Bucuresti din care vreo 6 luni la Viena si de patru ani m-am intors la Cluj-Napoca. In toti anii acestia am participat la foarte multe  competitii nationale si internationale, workshop-uri de dans si spectacole.

Imi place sa cred ca stilul meu este inspirat din toate experientele avute si de toti oamenii cunoscuti.

Sunt co-fondatoare a proiectului “The Breakin Class” care a luat nastere in urma cu cativa ani la Bucuresti si care pana in prezent s-a extins in alte 5 orase: Craiova, Cluj-Napoca, Timisoara, Bistrit, Brasov. Prin acest proiect ne propunem sa cream o platforma de cursuri de breakin care sa porneasca de la aceleasi fundamente si principii, prin care sa ajutam un numar cat mai mare de instructori sa indrume generatii viitoare. “Scopul nostru este sa crestem o generatie bine educata”. In momentul de fata sunt instructor la Cluj de aproximativ doi ani si am absolvit un curs de instructori de breakin la Bboy/Bgirl Dojo sub indrumarea lui Bboy Focus.

Breaking-ul m-a fascinat inca din primele secunde in care am calcat in sala de dans. Desi pentru multi acrobatiile sunt cele mai interesante, pe mine ma atragea muzica, fluiditatea dansatorilor si atitudinea lor. Avand un trecut in dansul sportiv, am invatat cel mai repede cum sa pun miscarile pe muzica iar de atunci m-a obsedat ideea de muzicalitate si de, asa cum o numim noi, beat killing. Toprock-ul si footwork-ul mi-au oferit cele mai multe instrumente dar incerc constant sa invat si celelalte componente precum power moves, tricks, freezes, pentru a deveni o bgirl completa. De multe ori breaking-ul este un refugiu, un instrument de relaxare sau chiar mai mult o bula in care ma izolez. Avand o gandire destul de matematica, imi place sa urmaresc formele si petrec destul de mult timp perfectionandu-mi miscarile.

Cu timpul am inceput sa ma afund din ce in ce mai mult in studiul culturii Hip Hop si a contextulului socio-cultural care a dus la crearea acestei culturii. Am invatat ca a fost creata de gandirea vizionara a catorva oameni care au vrut sa schimbe contextul in care traiau si cred ca tocmai aceast mod de gandire ma tine legata de aceasta cultura de 16 ani.

orar cursuri

 

Miercuri 17:30-18:30 Flori de Ghetou intermediari – Street Groove Studio
Vineri: 18:15-19:30 – Project 88 Cluj